Afbeelding

Voorink: 'Ik wil dit parkeerprobleem in de Bloemenbuurt echt oplossen'

Algemeen

HILVERSUM - Niets doen is geen optie. Volgens het bestemmingsplan is parkeren in de groenstrook aan de Taludweg verboden, ook al ziet de gemeente dat al jaren door de vingers. Het mag niet, dus daar moeten maatregelen genomen worden. Wat heeft dat voor gevolgen voor het parkeren in de Bloemenbuurt? Daarover bestaat grote verdeeldheid in de wijk. Om de impasse te doorbreken wil Floris Voorink, wethouder Verkeer, in september starten met een proef.

Het college van burgemeester en wethouders wil tijdens een proefperiode van zes maanden het parkeren op de groenstrook verbieden. Om de parkeereffecten in de naastgelegen straten te beperken voert zij betaald parkeren in en krijgen de bewoners van de Taludweg die geen eigen parkeerhaven hebben een parkeervergunning. Voorink legt dit voorstel eind augustus ter advisering neer bij de commissie Verkeer en Beheer.

Doorsudderen
"Ik wil dit echt oplossen", meldt de VVD'er. Sinds hij aantrad als wethouder, eind april 2014, ligt dit vraagstuk op zijn bureau. "Dit probleem bestaat al veel te lang en daar hebben wij als gemeente aan bijgedragen door het veel te lang door te laten sudderen." Er zijn twee kampen in de buurt: voor- en tegenstanders van het dichtgooien van de groenstrook. Blijven gedogen is onmogelijk. "Ik kan geen maatregel uitvoeren die haaks staat op het bestemmingsplan."

Draagvlak
Tijdens de proef hoopt de liberaal dat er meer draagvlak komt voor een oplossing voor de parkeerproblematiek op de Taludweg en de Bloemenbuurt. De gemeente laat de effecten al tijdens de pilot in kaart brengen. Voorink sluit niet uit dat er in de groenstrook parkeerplaatsen komen, maar de tijd moet uitwijzen hoe deze proef gaat uitpakken.

Uit de krant