Foto: Karin van Leeuwen
Foto: Karin van Leeuwen

Klinkende namen tijdens De Week van Muziekids

Algemeen

HILVERSUM - Heel bekend is Muziekids nog niet, terwijl de Hilversumse stichting al zes jaar lang met een grote groep vrijwilligers hard aan de weg timmert. Doel van de stichting is de mogelijkheid te scheppen kinderen die in een ziekenhuis moeten verblijven, kennis te laten maken met muziek. Zelf spelen, luisteren en beleven. Om de stichting als goede doel op de kaart te zetten, is het van maandag 31 oktober tot en met vrijdag 4 november De Week van Muziekids. "We gaan een mooi feestje bouwen", verzekeren de organisatoren.

Het initiatief om muziek in ziekenhuizen te krijgen, is afkomstig van Robbert de Vos. Naast de Gitaarwinkel, het Gitaaratelier en de Muziekschool op de Koninginneweg, legt hij ziel en zaligheid in Muziekids. "Mijn doel is jongeren tot achttien jaar die in het ziekenhuis moeten verblijven in aanraking te laten komen met de krachtige werking van muziek", legt De Vos uit.

Helend
Want hoewel misschien niet wetenschappelijk bewezen, heeft muziek een helende werking. Muziek verbroedert, muziek verbindt. Om ervoor te zorgen dat kinderen in een ziekenhuis kunnen kennismaken met muziek, is het project 'De Muziekids Studio' in het leven geroepen. Een rondje bellen leerde dat zorginstellingen geïnteresseerd zijn in een muziekstudio.

Bardame
"Inmiddels hebben we er vier kunnen realiseren en staan de vijfde en zesde op de planning", klapt Monica Tijdink in haar handen. De vrolijke roodharige Hilversumse, de bekende bardame uit Cartouche en het Top2000 Café, is vanaf de start van de stichting betrokken bij Muziekids. Muziek speelt een belangrijke rol in haar leven. Al jaren zingt zij in verschillende bands en muziek raakt haar. "Muziek kan je stemming bepalen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant