Erik Trouw en Elissa van der Kooij voor hun makelaarshuis aan de Gijsbrecht.
Erik Trouw en Elissa van der Kooij voor hun makelaarshuis aan de Gijsbrecht. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

De Ruiter Makelaarshuis viert eenjarig bestaan: ‘Ieder traject is weer een nieuw avontuur’

Bedrijven

HILVERSUM - De Ruiter Makelaarshuis in Hilversum viert komende maandag het eenjarig bestaan. “Mensen beginnen mijn kantoor steeds meer te herkennen en weten dat ik er ben. Dat is een fijn moment in de ontwikkeling van je bedrijf”, aldus Erik Trouw van het kantoor op de Gijsbrecht van Amstelstraat.

Als broekie begon Trouw in 1995 als makelaar in Hilversum; toen er nog geen Funda was en de Woonbode wekelijks werd verspreid. Hij werkte bij diverse Hilversumse makelaarskantoren en inmiddels kan hij zich wel de nestor noemen. Als geen ander kent hij de Hilversumse woningmarkt. Vorig jaar deed de kans zich voor om een eigen makelaarskantoor te starten. Trouw ging het avontuur aan. “Ik heb er zeker over na moeten denken, het was en is nog steeds een heel krappe woningmarkt en ik zat op rozen bij de grootste makelaar van Hilversum. Nu ben ik ontzettend blij dat ik de kans heb gepakt.” 

Een eigen kantoor runnen is een nieuwe dimensie voor Trouw. “Ik moest leren wat het betekent om een eigen bedrijf te hebben. Ik zie de kansen die voorbijkomen nu beter, het werk ligt echt op straat. Omdat ik alles alleen deed, kwam er heel veel op me af.” In oktober kreeg hij gelukkig goede hulp. Zijn vrouw Elissa van der Kooij was werkzaam als letselschadejurist, maar zat niet op haar plek. Ze kwam bij het makelaarskantoor werken en sindsdien doen ze het samen. “Fijn om dit met elkaar te kunnen dragen”, zegt Van der Kooij. 

Mensenberoep
Trouw: “De makelaardij is heel persoonlijk. Makelaar zijn is echt een mensenberoep. Hoe je het aanpakt, hoe je communiceert, dat verschilt per persoon. De kern van ons werk is kansen vergroten en risico’s verkleinen voor je klant. En ieder traject is weer een nieuw avontuur. Zowel aan de kopende als aan de verkopende kant.”  

Toen Trouw net begon met zijn eigen makelaarskantoor, hingen in zijn etalage nog veel huizen in Amersfoort en Utrecht. De Ruiter Makelaarshuis heeft ook in die plaatsen kantoren die nauw met elkaar samenwerken. Nu hangt de etalage vol met woningen die bij het Hilversumse kantoor te koop staan of recent verkocht zijn.

Buurtfunctie
Op de Gijsbrecht zitten meerdere makelaarskantoren, waarlangs mensen vaak een wandelingetje maken om de diverse etalages te bekijken. Van der Kooij: “Het leuke van aan een drukke weg zitten, is dat je ook een soort buurtfunctie hebt. Mensen komen soms binnen om even te kletsen of koffie te drinken.” Trouw: “Ze vertellen dat ze het hier gezellig vinden. We hebben geen steriel kantoor, maar bewust gekozen voor een huiskamerachtige setting, zodat mensen een huiselijk gevoel hebben als ze binnenkomen. Je moet zelf toegankelijk zijn en dat moet ook in je kantoor tot uitdrukking komen. Dat is wel gelukt denk ik.” 

De Ruiter Makelaarshuis is gevestigd op de Gijsbrecht van Amstelstraat 64 in Hilversum. Voor meer informatie, zie www.deruitermakelaarshuis.nl/hilversum of bel 035-7440164. 

 

 

Uit de krant