Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Alleen beveiliging en schoonmaakster aan het werk bij Nike

Bedrijven Corona

HILVERSUM - Van enige paniek is eigenlijks nauwelijks sprake en mondkapjes lopen ook niet in en rond het Europese hoofdkwartier van Nike in het Hilversum. Maar de deuren blijven potdicht.

Het pand, pal achter de atletiekbaan, is deze natte maandagmorgen uitgestorven terwijl de hoeveelheid auto's op de parkeerplaatsen verraden dat het binnen de meeste andere kantoorpanden op het Arenapark 'business as usual' lijkt. Ja, enkele medewerkers binnen die andere kantoorpanden hebben het nieuws van Nike ook gehoord. En nee, ze hebben geen commentaar. 

Het onderkomen van Nike waar meer dan 2.000 medewerkers werken uit tachtig verschillende landen is vandaag en morgen op slot en wordt grondig gereinigd. Reden is een besmetting van een van de medewerkers met het nieuwe coronavirus. Het personeel krijgt dinsdagmiddag verdere instructies over wanneer het weer welkom is op kantoor. De besmette medewerker moet veertien dagen dagen thuis blijven. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


In het complex zijn trouwens wel mensen - beveiligers en schoonmakers onder andere - aanwezig. Zo is een schoonmaakster in de kantine (zoals ze normaal gesproken waarschijnlijk ook doet) druk doende met het poetsen van de tafels en stoelen. Nog nooit zal zij tijdens haar werk zo vaak zijn gefotografeerd als vandaag. Verschillende media leggen haar werkzaamheden vast. Ondertussen loopt een beveiligingsmedewerker in zijn standaard werkkledij het pand binnen. Kennelijk kan dat dan weer wel. 

(Tekst gaat verder onder de foto)


Maar niet alleen bij Nike is het stil. Ook bij het naastgelegen it-bedrijf NEC, dat de parkeergarage met Nike deelt, wordt het zekere voor het onzekere genomen en wordt medewerkers naar huis gestuurd om daar te werken, zegt een medewerker op Twitter.

Overigens had Nike dit weekeinde al een groot businessevenement afgezegd. Het sportmerk had de nabijgelegen Dudok Arena voor maandag en dinsdag afgehuurd. Zaterdag kwam naar buiten dat deze activiteit met het oog op het Coronavirus was afgelast. Voor basketbalvereniging Dunckers, dat ook gebruik maakt van de Dudok Arena, betekent dit dat de maandagavondtrainingen gewoon doorgaan. 

Een ook bij de ernaast gelegen atletiekvereniging, GAC, wordt de situatie bij Nike nauwlettend in de gaten gehouden, meldt het bestuur op de clubwebsite. "Vooralsnog betreft het afsluiten alleen de gebouwen van Nike. Vanuit Nike is aangeven dat er op dit moment geen reden is om de baan en ons eigen clubhuis af te sluiten, deze zijn gewoon geopend."

Uit de krant