Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Eurosport komt ook naar het Mediapark

Bedrijven

HILVERSUM - Nog meer medianieuws: ook Eurosport komt naar Hilversum. De sportzender brengt de productionele tak onder bij mediatechnologiebedrijf NEP The Netherlands aan de André van Duinboulevard.

Eurosport verruilt daarmee het Olympisch Stadion in Amsterdam voor het Mediapark. "Om een maximale kwalitatieve (en logistieke) verbeterslag te maken, was een volledige verplaatsing van Eurosport's uitzendactiviteiten noodzakelijk", melden de twee bedrijven. NEP renoveerde speciaal voor dit doel een vleugel binnen haar pand het Media Park in Hilversum, met daarin vier dedicated production control rooms, vijf voice booths en redactie- en kantoorruimte.

Open armen
Wethouder Wimar Jaeger (Media) verwelkomt Eurosport met open armen en is blij met de keuze van de productietak van Eurosport voor NEP. "Een toonaangevende sportzender als Eurosport past uitermate goed in de Mediastad waar je internationaal gezien de beste mediatechnologiebedrijven zoals NEP vindt. Hilversum is de verhalenfabriek van Nederland. Ook voor de sport", zegt de bestuurder.

Expertise
"We zijn volop in ontwikkeling. En om ons de komende jaren nog meer te kunnen profileren als toonaangevende sportzender, is deze samenwerking een logische volgende stap", aldus Gijs Poortman, Productiemanager bij Eurosport. "Met haar uitgebreide expertise op het gebied van innovatie en sportproductie, sluit NEP perfect aan op onze wensen en ambities en zijn we nu, als zendergroep, uitstekend voorbereid op toekomstige ontwikkelingen."

Innovatief
De komst van Eurosport biedt allerlei nieuwe mogelijkheden, zo laat Karel van der Flier, CCOO bij NEP The Netherlands, weten. "De keuze voor ons is het begin van een intensieve samenwerking op meerdere gebieden. We staan samen enorm sterk, zeker nu we onze krachten bundelen, ook met het oog op innovatieve, nieuwe manieren om content bij de consument thuis te brengen."

Afbeelding

Uit de krant