Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Gevaarlijke kruising in Hilversum dit jaar echt op de schop

Buurt / wijk

HILVERSUM - Dit meest onveilige kruising van Hilversum gaat dit jaar echt op de schop. Dat verzekert wethouder Annette Wolthers. Samen met veertien andere mobiliteitsprojecten komt de broodnodige opknapbeurt van de rotonde Utrechtseweg/Diependaalselaan in 2019 aan bod.

Deze kruising staat met stip op 1 op de gemeentelijke lijst van gevaarlijke verkeerssituaties. Vorig jaar was het al de bedoeling dat deze rotonde zou worden aangepakt, nadat de gemeente eind 2017 een lijst met tien onoverzichtelijke plekken had aangewezen. Doordat het subsidieverzoek in 2018 te laat verstuurd was naar de provincie Noord-Holland moest Hilversum tot eigen onvrede langer in de wachtkamer blijven zitten.

Onder haar leiding maakt de gemeente niet nogmaals dezelfde fout, zo zegt Wolthers stellig. Daardoor is het nu zeker dat de rotonde in 2019 echt op de schop gaat. Er is een bedrag van 211.200 euro gemoeid bij de klus om de rotonde verkeersveiliger te maken. Maatregelen zijn met name nodig voor het langzame verkeer. Om beter zicht te krijgen op fietsers komen er verkeersplateaus voor langzaam verkeer.

Wanneer de ingrijpende werkzaamheden aan dit drukke kruispunt beginnen, is nog niet duidelijk. Dat kon de wethouder dinsdag nog niet melden.

In totaal is 1,5 miljoen euro beschikbaar voor de aanpak van verkeers- en vervoerssituaties. "Ik ben er heel blij mee dat ik de kans en gelegenheid heb om zo veel projecten in 2019 aan te kunnen pakken. Het gaat om heel concrete projecten. Het is niet allemaal uitvoering, er zit ook een deel onderzoek in", meldt Wolthers.

Naast de rotonde Utrechtseweg/Diependaalselaan maakt de gemeente quick wins op het Arenapark, werkt aan de bereikbaarheid van het Media Park en komt er een zebrapad te liggen bij de oversteek Naarderstraat-Melkpad bij Foodhall Mout. Tevens trekt Hilversum de portemonnee voor een variantenstudie van de fietsenstalling onder het station (450.000 euro) en lanceert de gemeente dit jaar een campagne tegen huftergedrag in het verkeer.

Uit de krant