Tijdens de Buitenkunst Route zijn kunstwerken te zien bij De Kwekerij. (Foto: Marketing Hilversum)
Tijdens de Buitenkunst Route zijn kunstwerken te zien bij De Kwekerij. (Foto: Marketing Hilversum)

Hilversum is deze winter 'The place to stay!' met verschillende activiteiten

Buurt / wijk

HILVERSUM In december en januari is het Winters Hilversum met een Wensenboom, uitdagende voetstappenchallenge en een verrassende Buitenkunst Route.

“Deze winter is Hilversum The place to stay!”, vertelt Thessa Meershoek, projectmanager van Hilversum Marketing. “In de zomer hadden we ‘Summer in the city’ en nu dus de campagne ‘Winter Hilversum’. Veel culturele activiteiten kunnen helaas niet doorgaan door corona en met deze campagne willen we graag meer reuring en beleving in de stad brengen. Alles is natuurlijk wel volgens de coronamaatregelen.”

Versierde kerstboom

In De Kwekerij op het Stationsplein staat een mooi versierde kerstboom. Daar kunnen mensen zelf een wens voor 2021 in hangen. “Dit idee is ontstaan omdat we denken dat inwoners een moeilijk jaar achter de rug hebben”, vervolgt Meershoek. “Misschien ben je je baan kwijtgeraakt, ziek geweest of heb je een dierbare verloren. We hebben allemaal wel een wens voor een hoopvol 2021 en dat kan voor jezelf zijn of voor iemand anders.”

Wens schrijven

Bij Live Hilversum Brandstore, ook op het Stationsplein, liggen vier verschillende kerstornamenten die gemaakt zijn van gerecycled karton door Klaske Postma van Regeneration Design in Hilversum. Op het ornament kunnen mensen hun wens schrijven en in de Wensenboom ophangen. “Het is ook leuk voor kinderen, want je kunt het met acrylverf mooi versieren”, denkt de projectmanager. “Als je een wensenkaart komt ophalen, vragen we om een kleine donatie, die je zelf kunt bepalen, om Voedselbank Hilversum te steunen.” De wensenkaart kan tot en met donderdag 24 december opgehangen worden in de Wensenboom.

Hilversumse kunstenaars

De Buitenkunst Route wordt voor de eerste keer gehouden. Op zestien buitenlocaties kunnen belangstellenden kunstwerken van twintig Hilversumse kunstenaars bewonderen. Deze route is op te halen in de Brandstore of te downloaden via www.livehilversum.nl. Meershoek: “Laat je al wandelend verrassen door bijvoorbeeld de mooie foto’s bij De Kwekerij, de Polar Bear op het Gooilandplein, Lichtkunstwerk op het Stationsgebouw, het Gesamtkunstwerk op Werf 35 of straatpoëzie in de Prins Bernhardstraat. De route kan veranderen en kunstenaars die ook graag mee willen doen en zelf een locatie hebben waar buitenkunst te zien is, kunnen contact met ons opnemen door te bellen met 035-544 69 71.” De Buitenkunst Route is tot en met zondag 31 januari 2021.

Fit en actief

De derde buitenactiviteit is de Voetstappenchallenge. “Het is belangrijk dat je in deze tijd fit en actief blijft en de buitenlucht in gaat”, meent Meershoek. “En dat kan met de Voetstappenchallenge die 25 kilometer lang is. Met de Voetstappenchallenge volg je een prachtig voetstappenpad rond Hilversum. Het pad wordt aangegeven met witte voetafdrukken en gaat langs de Wester- en Zuiderheide, Paarden- en Dassenbos, Wasmeren, Geneverpad, Doodwegen en de begrazingsgebieden van de Schotse Hooglanders. En 25 kilometer lopen is echt een uitdaging, vandaar dat we het een challenge hebben genoemd.”

Kerstvakantie

Wie op pad gaat, kan ontdekken hoe mooi de natuur rondom Hilversum is. Mensen kunnen de route ophalen bij Hilversum Marketing of via de site www.livehilversum.nl downloaden. Ook zijn er langs het voetstappenpad diverse horecagelegenheden waar mensen terecht kunnen voor een take away zoals koffie of een broodje. Op de site staat ook een trainingsschema en tips om goed voorbereid te gaan wandelen. Deze Voetstappenchallenge is ook heel leuk voor de kerstvakantie met je gezin, familie of vrienden.

Expositie

Rondom de kerstvakantie is er ook aandacht voor kinderen. Bij de Brandstore kunnen kinderen een kleurplaat ophalen of downloaden via de site. Meershoek: “Maak er iets moois van en breng het naar ons toe, want we willen graag de tekeningen ophangen als een kleine expositie.”

Uit de krant