Op deze plek moet een nieuw multifunctioneel gebouw verrijzen.
Op deze plek moet een nieuw multifunctioneel gebouw verrijzen. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Nieuwe Lelie organisatorisch weer een stapje dichterbij

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het gebouw zelf staat er nog niet, maar organisatorisch komt de multifunctionele accommodatie (MFA) op de plek van het afgebrande buurthuis De Lelie steeds dichterbij. Inmiddels is het tijd om de pen erbij te pakken en diverse overeenkomsten te ondertekenen.

Dinsdag heeft het college van burgemeester en wethouders (B&W) de samenwerkingsovereenkomst MFA Hilversum-Zuid behandeld tijdens het wekelijks overleg. Hieruit blijkt dat de tijd rijp is voor de betrokken deelnemers om bindende afspraken daadwerkelijk te bekrachtigen. Deze stap is nodig om inderdaad te komen tot een nieuwe Lelie, waarin ruimte is voor een nieuw wijkcentrum, Bink Kinderopvang en de Paulusschool. 

Of zoals dat door het college zelf is verwoord: “De laatste stap die nodig is om de definitiefase van het proces om te komen tot de realisatie van de MFA af te sluiten betreft het maken van bindende afspraken over het vervolgproces en de contractuele voorwaarden na oplevering.”

15 jaar
Versa Welzijn, dat de MFA gaat exploiteren, AT Scholen (waar de Paulusschool toe behoort) en Bink ondertekenen net zoals de gemeente Hilversum een vaststellingsovereenkomst. Vervolgens sluiten de kinderopvang en de welzijnsorganisatie een aparte huurovereenkomst met de gemeente; eigenaar van de grond. Separate overeenkomsten maar wel beide met een duur van vijftien jaar. Die huurperiode gaat in op het moment dat het nieuwe gebouw is opgeleverd.

Daarnaast gaat de gemeente nog een bruikleenovereenkomst aan met AT Scholen, zo blijkt uit de voorlopige besluitenlijst. Jeugd en Gezin, dat eveneens een plek krijgt in de nieuwe Lelie, hoeft geen overeenkomst af te sluiten. Uit navraag blijkt dat de gemeente moet zorgen dat er ruimte is voor deze organisatie in het gebouw. Zij hoeven die ruimte niet te huren. 

Overigens zijn de handtekeningen nog niet gezet. Een feestelijk tekenmoment, zoals dat zo mooi heet, volgt nog. 

Meer weten over de nieuwe Lelie? Lees bijvoorbeeld: ‘Bouw multifunctionele accommodatie moet tweede helft 2022 starten’

Uit de krant