Foto: Bastiaan Miché
Foto: Bastiaan Miché

Verkeersremmende maatregelen Kerkelandenlaan op komst

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gemeente gaat verkeersremmende maatregelen nemen op de Kerkelandenlaan. Er komen sergeantstrepen te liggen tussen de kruispunten Kloosterlaan en Oscar Romerolaan.

Wethouder Floris Voorink van Verkeer merkt hierbij op dat het om tijdelijke sergeantstrepen gaat. Aanleiding om dit stuk van de Kerkelandenlaan aan te pakken zijn klachten van omwonenden, die al tijden aangeven last te hebben van de verkeerssnelheid.

Tussenbaan
Om het effect van de maatregel goed in kaart te brengen, start de gemeente deze week nog met snelheidsmetingen in de huidige situatie. Dat duurt twee weken, waarna de sergeanstrepen op de zogeheten tussenbaan op de Kerkelandenlaan worden aangebracht voor een periode van twee maanden.

Significant
Ook dan wordt de snelheid in de gaten gehouden. Als duidelijk is dat de snelheid significant daalt door deze maatregel dan blijven de strepen vanaf het voorjaar definitief op de weg.

Voor de zomer
De sergeantstrepen zouden er eigenlijk al moeten liggen. In februari schreef HilversumsNieuws al over deze kwestie. René Vlaanderen en Dick Vermaire, bewoners van de Kapittelweg, gaven toen aan al jaren bezig te zijn om verkeersremmende maatregelen te krijgen op de Kerkelandenlaan, die zij omschreven als een racebaan. 

Uit de krant