Koningsdag vorig jaar.
Koningsdag vorig jaar. Foto: Tom Haselager

Geen vrijmarkt in Hilversum op Koningsdag, maar met kleedje in de tuin zitten mag wel

Cultureel

HILVERSUM - Ook tijdens de komende Koningsdag, dinsdag, zijn evenementen en bijeenkomsten door corona niet mogelijk. Ook niet in de buitenlucht. Dat betekent dat de vrijmarkten in het centrum van Hilversum opnieuw niet doorgaat. 

Ook is het niet toegestaan om zelf een kleedjesmarkt te organiseren voor de deur of op straat. Maar wie individueel een kleedje in de tuin leggen, mag dat doen. Wel gelden hiervoor nog steeds de coronabasisregels: houd anderhalve meter afstand van elkaar, denk aan de hygiëneregels en voorkom drukte en opstopping in de straat. Groepsvorming is namelijk niet toegestaan. Digitaal ‘een kleedje uitleggen’ kan ook, meldt de gemeente. In verschillende buurtapps zijn hiervoor initiatieven ontstaan. 

Koningsdag is dus ook dit jaar een Koningsdag Thuis. De oproep aan ieder is dan ook om er thuis maar een feestje van te maken. Als voorbeelden noemt de gemeente om een lekkere oranje tompouce bij een van de Hilversumse bakkers te kopen of mee te zing vanuit je voortuin met het Wilhelmus. Om 10.00 uur klinkt deze live vanuit de raadhuistoren. 

De gemeente Hilversum houdt speciaal voor haar inwoners een spannende Escape Room game voor het hele gezin. Maar mensen kunnen ook meedoen aan het online Koningsdagfestival, georganiseerd door De Vorstin en de lokale horeca. Naast livemuziek van de lokale muziekscene is er ieder uur de Koningsdag Special tien jaar Pop Bizz Quiz. 

Kijk voor meer informatie en tips over wat je wel kunt doen op Koningsdag op livehilversum.com

Uit de krant