Afbeelding
Foto: Beeld en Geluid

Beeld en Geluid heeft nieuwe algemeen directeur

Cultureel

HILVERSUM - Eppo van Nispen tot Sevenaer is de nieuwe algemeen directeur van Beeld en Geluid. Hij volgt de onlangs vertrokken Jan Müller op.

Van Nispen tot Sevenaer begint met zijn werkzaamheden op 1 februari 2018. Als algemeen directeur is hij verantwoordelijk voor de visie, de strategie en het beleid van Beeld en Geluid, waar de mediacultuur centraal staat. "Met heel veel plezier en energie ga ik aan de slag bij Beeld en Geluid. Een prachtig instituut met mooie uitdagingen", meldt hij.

Unieke collectie
"Een prachtig instituut met mooie uitdagingen. Hier komt alles samen waar ik in mijn werkende leven mee te maken heb gekregen: het gebruik van media in alle vormen om verhalen te vertellen. Met het verleden in de vorm van een unieke collectie als startpunt om na te denken over de media en het gebruik van die media in de toekomst. En dat letterlijk in het hart van ons medialandschap. Beeld en Geluid met al haar medewerkers laten groeien in hun kracht is een geweldige opdracht."

Als bestuurder heeft Van Nispen tot Sevenaer heeft al veel ervaring in zowel de journalistieke-, erfgoed- als de omroepsector. De afgelopen zeven jaar was hij directeur van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Voor zijn directeurschap bij CPNB werkte Van Nispen tot Sevenaer als directeur bij de Openbare Bibliotheek in Delft (DOK). Onder zijn leiding werd DOK erkend als de modernste bibliotheek ter wereld.

Nevenfuncties
Ook was hij in diverse functies betrokken bij de ontwikkeling van televisieprogramma's, voor zowel de publieke omroepen als de commerciële zenders. Tegenwoordig vervult hij verschillende nevenfuncties. Zo is hij lid van een aantal adviesraden, zoals Mediawijzer.net, Prins Claus Fonds, NTR en TEDx Delft.

Guusje ter Horst, voorzitter raad van toezicht Beeld en Geluid: "Met meer dan dertig jaar relevante management- en bestuurservaring is Eppo de aangewezen persoon om Beeld en Geluid naar een volgende fase te brengen, ook met het oog op de vernieuwing van het museum. Met zijn kennis en enthousiasme is hij een meer dan welkome aanwinst om Beeld en Geluid te positioneren als instituut voor mediacultuur."

Het Management Team van Beeld en Geluid bestaat verder uit Ineke Middag, unitmanager Museum, Tom De Smet, unitmanager Archief en Daniël Mogendorff, unitmanager Bedrijfsvoering. Tot 1 februari neemt De Smet de taken als algemeen directeur waar.

Uit de krant