Ad Vanderveen treedt opnieuw op.
Ad Vanderveen treedt opnieuw op. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Record Store Day bij Platenhuis ‘t Oor: optredens van onder meer Ad Vanderveen en Seb Adams

Evenementen

HILVERSUM - Feest komende zaterdag binnen Platenhuis ‘t Oor. De winkel aan de Hilversumse Leeuwenstraat doet opnieuw mee aan het jaarlijkse Record Store Day en dus zijn er meerdere optredens. Bovendien wordt het de laatste editie voor Gerard Kamer als eigenaar van de bekende platenzaak.

Het is de dertiende keer dat de Hilversumse platenzaak meedoet aan het mondiale evenement dat is bedoeld om de onafhankelijke platenzaak in de spotlights te zetten. Optredens zijn er zaterdag van Bussumer Ad van der Veen (11.00 uur), Seb Adams (13.00 uur), Subterranean Street Society (15.00 uur) en Donna Blue (17.30 uur). 

Dat Bussumer Ad vanderveen Record Store Day in ‘t Oor opent, is bijna een traditie. Bovendien brengt de singer-songwriter komende vrijdag zijn 25ste album uit: Rise in love. “Een mooiere aanleiding weet ik niet te bedenken”, aldus Kamer. “Het is bovendien een uiterst sympathieke gozer.” 

Het alternatieve poprock-trio Seb Adams won eerder dit jaar de 035 Popprijs. Dit jaar brengt de band een tweede album uit. “Wij ontdekten ze via Kink FM”, vervolgt Kamer. “Ik kende ze niet, maar vond het een leuk bandje. Het klinkt een beetje als Weezer. Ik heb die jongens gebeld en ze stonden te springen. En ze komen ook nog uit Hilversum.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


Seb Adams.

De muziek van het Deens-Nederlandse trio Subterranean Street Society is een mix van alternative, folk en grunge. Hun derde album ‘Bleep’ is net uit. De slotact is Donna Blue. Het tweede album van het duo Danique van Kesteren en Bart van Dalen is overleden met lovende recensies, onder meer in de Volkskrant en Shindig!. “Vaak wordt hun muziek vergeleken met het illustere duo Sinatra en Hazlewood”, aldus Kamer. Hij omschrijft de samenwerking tussen Van Kesteren en Van Dalen als ‘een kruising tussen indiepop, exotica en sixties yé yé’.

Voor Kamer is het dus de laatste Record Store Day als eigenaar van de platenzaak. De Hilversummer wordt eind dit jaar 67 en is bezig de winkel, waarvan hij bijna veertig jaar hét gezicht is, te verkopen. Met meerdere partijen is hij hierover in gesprek, zegt hij. Wel blijft Kamer - zeker de eerste periode na de verkoop - nog wel een paar dagen in de winkel werken. 


Eigenaar Gerard Kamer en enkele medewerkers van Platenhuis ‘t Oor. 

Uit de krant