Seb Adams.
Seb Adams. Foto: Aangeleverd

Winnaar van de 035 Popprijs Seb Adams opent Stadsfestival Hilversum: ‘Echt de kers op de taart’

Evenementen

HILVERSUM - Seb Adams, de winnaar van de eerste editie van de 035 Popprijs, zal het hoofdpodium van Stadsfestival Hilversum 2024 openen. Naast Seb Adams staan Suzan & Freek, Rondé en La Fuente op het hoofdpodium van het festival.

Dat meldt de festivaldirecteur Jochem Winterwerp. Seb Adams is een Hilversumse artiest die 90’s geïnspireerde alt-pop muziek maakt. Nadat hij al meer dan tien miljoen streams op Spotify behaalde, won hij vorige maand de eerste editie van de 035 Popprijs in De Vorstin. 

Onderdeel van het prijzenpakket is begeleiding vanuit het poppodium, wat onder andere de deur opende naar zijn openingsspot tijdens de tweede editie van het Stadsfestival. “Het was met zijn winst meteen duidelijk dat Seb Adams een plekje op het Stadsfestival verdiend heeft”, aldus Winterwerp. “Zijn optreden tijdens de finale was erg strak en zijn liedjes zijn catchy. Bovendien is het één van onze ambities om lokaal talent op een passende manier een plek te geven op het Stadsfestival, dus dan is 1+1 3!” 

Enorm dankbaar
Seb Adams voegt toe: “Ik ben enorm dankbaar voor de kansen die de Vorstin en de 035 Popprijs me hebben gegeven, en om Stadsfestival daaraan toe te voegen is echt de kers op de taart. En om als Hilversummer te mogen spelen op de main stage, samen met acts als Suzan & Freek, Rondé en Daredevils is insane. Wij kunnen in ieder geval niet wachten.”

Eerder werd al bekend dat Suzan & Freek, Rondé, La Fuente en Daredevils op zaterdag 29 juni op het hoofdpodium op het Marktplein optreden. Naast het hoofdpodium is er nog een tribute stage met tribute acts van ABBA, Creedence Clearwater Revival, Doe Maar, Hazes en Mumford & Sons. De kaartverkoop is inmiddels gaande. Een regulier ticket kost 35 euro. Voor jeugd onder de 18 jaar zijn jeugdtickets voor een gereduceerd tarief van 30 euro beschikbaar.

Uit de krant