Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Natte start Koningskermis in Hilversum: desondanks dertien dagen feest

Evenementen

HILVERSUM - Ondanks het regenachtige weer is de Koningskermis in Hilversum woensdagmiddag ‘gewoon’ van start gegaan. Het evenement duurt dit jaar maar liefst dertien dagen; twee dagen langer dan normaal. 

Dat laatste heeft dan weer te maken met het 600-jarig jubileum van de gemeente. Terug van weggeweest is het 55 meter hoge reuzenrad SkyVision, vanwaar men een schitterend uitzicht over ‘t Gooi kan beleven. Twee jaar terug stond het reuzenrad eveneens op het Marktplein. “Dit reuzenrad komt op twee kermissen in Nederland: in Leiden en Hilversum”, aldus mede-organisator Rinus de Weijer. “Voor de rest van het jaar staat hij in het buitenland. Dat zegt genoeg over de Hilversumse kermis.”

Verder is de grote achtbaan Magic Mouse, met zijn draaiende gondels, weer van de partij en mogen ook de Breakdance, MegaBooster, Boobytrap Hotel, Thriller Spookhuis en de Power Polyp niet ontbreken. Opvallend: de botsauto’s zijn er dit jaar niet. Wel nieuw is de spectaculaire Toxic uit België. Maar ook aan de kleinste bezoekers is gedacht. De Babysport met al zijn verschillende attributen is terug, maar ook de Mini Jet, de trampolines en de Ballon Voyage (de attractie van De Weijer) staan weer op het Marktplein. 

Uit de krant