Jeanine Marrink en Marcel Altena.
Jeanine Marrink en Marcel Altena. Foto: Noor Tania-Stein

'Continuïteit Gooise Voedselbank in gevaar'

Mensen

HILVERSUM - Paniek binnen de Voedselbank Gooi & Omstreken. De huidige algemeen coördinatoren staan namelijk op het punt van vertrekken en opvolgers zijn er nog niet. "Hierdoor komt op termijn de continuïteit van de gang van zaken bij onze Voedselbank in gevaar", meldt de bank in een oproep.

Jeanine Marrink en Marcel Altena nemen binnenkort afscheid. Niet omdat het werk hen niet bevalt, maar omdat zij een nieuwe vaste baan hebben gevonden.

Gezamenlijk zorgden zij de afgelopen periode dat alles op rolletjes verliep binnen de voedselbank. "Een leuke en uitdagende functie met telkens weer nieuwe ontwikkelingen," zegt Marrink. "Gelukkig een niet al te zware functie, dankzij het feit dat de coördinatoren van de diverse afdelingen en uitgiftepunten weten wat ze moeten doen en voldoende ervaring hebben."

Marcel Altena was lange tijd zelfstandig ondernemer, ging daarna in loondienst, maar raakte in de slechte economische periode werkeloos. "Ik wilde graag wat doen, thuis zitten is niets voor mij. Toen deze functie langs kwam wist ik dan ook meteen dat dit mijn nieuwe uitdaging werd. Het doel is natuurlijk belangrijk, samen met de circa 200 vrijwilligers zorgen dat er wekelijks een goed gevuld voedselpakket klaar staat voor de gezinnen die het moeilijk hebben."

De Voedselbank heeft twee hoofddoelstellingen: het verstrekken van voedselpakketten aan gezinnen die financieel zeer krap zitten en het voorkomen van voedselverspilling. De Voedselbank Gooi & Omstreken levert momenteel wekelijks pakweg 500 voedselpakketten in het Gooi via de uitgiftepunten in Huizen, Hilversum, Laren (BEL), Soest, Weesp en Baarn.

Wie belangstelling heeft in deze functie kan contact opnemen via 06-30016014 of mail naar tania@euronet.nl.

Uit de krant