Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 bij de boom.
Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 bij de boom. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Zes meter hoge kerstboom bij de Wilgetoren is ‘wensboom’ voor de buurt

Mensen

HILVERSUM - Heel vol is de zes meter hoge kerstboom bij de Wilgetoren nog niet, maar daar moet de komende twee weken verandering in komen. “Het gaat een goedgevulde boom worden”, verwacht directeur Koen van Praag. 

Een wensboom, welteverstaan. Leerlingen van de Hilversumse basisschool zullen namelijk voor een klein bedrag kerstballen gaan verkopen in de buurt. Bewoners kunnen op deze kerstballen wensen schrijven en deze in de boom laten ophangen. Op deze manier wordt er samen met de buurt een wensboom gemaakt.

De opbrengst van de verkoop van de kerstballen gaat naar Stichting Kleine Helden. Deze stichting zet zich in voor educatie en ontwikkeling van kansarme kinderen in de sloppenwijken in India. De kinderen van de Wilgetoren hebben door middel van brieven, foto’s en filmpjes ook contact met de Indiase kinderen.

De kerstballenverkoop duurt tot en met donderdag 17 december. Er zullen momenten zijn dat kinderen van de Wilgetoren de kerstballen verkopen, maar ook momenten dat buurtbewoners dit zelf kunnen doen en een donatie in pot kunnen stoppen die erbij staat.

Uit de krant