Zaterdagportret | Horecaondernemer Rudy Bottenheft van De Smidse

‘Weet je wat jij moet doen? De hotelschool, je hangt toch altijd in de kroeg’

27 feb 2021, 08:00 · leestijd 5 minuten Mensen Zaterdagportret
Rudy Bottenheft: 'Echt, ik kan niet wachten. Ik sta te popelen, wil weer lekker knallen. Ik mis mijn vaste gasten, ik mis de reuring en het geroezemoes op het terras.'
Rudy Bottenheft: 'Echt, ik kan niet wachten. Ik sta te popelen, wil weer lekker knallen. Ik mis mijn vaste gasten, ik mis de reuring en het geroezemoes op het terras.' Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

“Koffie?” Rudy Bottenheft pakt twee kopjes en zet ze onder het blinkende apparaat. Op de bar voor hem staat een grote zak met minimarshmallows. “Ik heb allemaal leuke plannen als ik mijn zaak weer mag opengooien. Iets met milkshakes en versieren, een wisselende menukaart, waaronder eentje met speciale pannenkoeken en ik wil ook in de avonduren open”, verklapt de eigenaar van De Smidse. De Hilversummer bruist en staat te popelen om weer aan de slag te gaan. Een portret van de geboren en getogen Hilversummer die ondanks alles de moed erin houdt.

Trots is hij op zijn uitspanning gelegen aan de Oude Doelen. Het karakteristieke pand fungeert sinds 1979 als restaurant en zestien jaar geleden nam Bottenheft (38) het met zijn toenmalige compagnon over. Sinds die tijd is er het een en ander vera..