Afbeelding

‘Geluksbrengers’ komen naar Hilversum voor wat meer ‘positivisme’

Mensen

HILVERSUM - Een groepje ‘geluksbrengers’, zoals zij zichzelf noemen, staat zaterdag op de Stationsplein in Hilversum om boekjes uit te delen met de titel ‘De Weg naar een Gelukkig Leven’. Het zijn vrijwilligers van de stichting De Weg naar Geluk, die hiermee iets positiefs willen zetten tegenover de ‘zorgbarende ontwikkeling’ van de criminaliteitscijfers. 

“Hilversum ziet net als andere Nederlandse gemeenten dat er sinds het begin van de coronacrisis een merkbare stijging is in het aantal meldingen van buurtoverlast”, aldus de stichting in een persbericht. “Van alle gemeenten in het Gooi, vindt de meeste overlast plaats in Hilversum. Naast groepen hangjongeren die bepaalde wijken terroriseren, ergeren bewoners in het centrum zich mateloos aan de geluidsoverlast van racende auto’s en motoren.”

Uit onderzoek eerder dit jaar is gebleken dat de mentale en fysieke gezondheid bij veel Hilversummers achteruit is gegaan tijdens de coronacrisis. “Begrijpelijk, aldus woordvoerder Hans Beekmans. “Slecht nieuws heeft hoe dan ook invloed op onze mentale gesteldheid. Het heeft een domino-effect, want bij elk beetje slecht nieuws voelen we ons een stukje minder gelukkig. Met deze campagne willen wij juist een positief domino-effect creëren en laten zien dat je geluk niet ver hoeft te zoeken.”

De Weg naar een Gelukkig Leven werd geschreven door L. Ron Hubbard, grondlegger van de veelbesproken en toch ook wel omstreden Scientology kerk. De vrijwilligers van De Weg naar Geluk zijn zaterdag tussen 10.00 en 12.00 op het Stationsplein te vinden.

Uit de krant