Afbeelding
Foto: Alberdingk Thijm Scholen

Grenzen verleggen en talenten ontdekken bij sportdag St. Aloysius College en de Wilge

Mensen

HILVERSUM - Kleuters van de Wilge beleefden afgelopen week een bijzondere sportdag. Zij kregen daarbij namelijk begeleiding van leerlingen van het St. Aloysius College. En dat was weliswaar even wennen, maar vooral heel leuk. 

“Ik vind dit leuker om te doen dan verwacht en heb echt een heel sportief, leuk groepje”, zegt Sem, leerling havo 3 van het St. Aloysius College, terwijl hij een spelletje uitlegt aan de kinderen van groep 1/2 van de Hilversumse basisschool. Een andere leerling zegt: “Ik wist niet dat ik het zó leuk vond om met kleine kinderen te werken.”

Met het begeleiden van een groepje kinderen leren de scholieren belangrijke sociale vaardigheden zoals samenwerken en leiderschap, is de gedachte. “Wij vinden de samenwerking tussen de scholen een waardevolle aanvulling op ons onderwijs. We zien dat de leerlingen uit hun comfortzone worden gehaald, ze verleggen daarmee hun grenzen en ontdekken hun talenten”, aldus Wendy Leutscher, afdelingsleider havo 3. 

Daniëlle Kramer, afdelingsleider en gymdocent op het St. Aloysius College vult aan: “Zo zullen de ALC-leerlingen de Koningsspelen in april in het Engels begeleiden op de Hilversumse Junior Campus, basisschool voor tweetalig onderwijs.” En wat vonden de Wilge-kinderen er zelf van om eens een andere meester of juf te hebben? “Meester Luuk is echt mijn favoriete meester”, aldus een van de kleuters.


Sem en Spiderman - Alberdingk Thijm Scholen

Uit de krant