Van links naar rechts: Maruja, Yentle en Amy uit jaar 1 van het St. Aloysius College.
Van links naar rechts: Maruja, Yentle en Amy uit jaar 1 van het St. Aloysius College. Foto: AT Scholen

Leerlingen Aloysius schaatsen en draaien plaatjes voor Unicef

Mensen

HILVERSUM - Precies over een week wordt bekend hoe veel geld de leerlingen van het St. Aloysius College hebben opgehaald voor het goede doel, maar dat het om een paar duizend euro zal gaan is al wel duidelijk. 

Met allerlei acties proberen de leerlingen van de Hilversumse school zo veel mogelijk geld op te halen voor Unicef. De maand december staat dan ook helemaal in het teken van iets doen voor leeftijdsgenoten in andere delen van de wereld. Met het Unicefproject Can’t wait to learn draagt het St. Aloysius College bij aan de aanschaf van digitale leermiddelen op scholen in Soedan. Tevens wordt het mogelijk gemaakt de laptops en iPads op te laden met zonenergie.

Begin deze maand vertrokken alle leerlingen naar de Jaap Eden baan in Amsterdam. Leerlingen lieten zich sponsoren en via een app werd er bijgehouden hoeveel meters zij schaatsten. Zo heeft Yentle uit jaar 1 (in het midden op de foto) 95 euro opgehaald met haar oproep op social media om haar te sponsoren.

Naast schaatsen kunnen de leerlingen nu elke pauze plaatjes aanvragen bij de kerst-dj, die muziek door de hele school draait, tegen donatie voor Unicef. Ze kunnen een liedje als bel aanvragen, tussen de lessen in, voor 2 euro. En voor 5 euro geldt die bel dan de hele dag.

Uit de krant