Luuc Jonker.
Luuc Jonker. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Vader gezin dramatisch ongeval A1 bij kennis; slachtoffer is directeur van Dudok Architectuur Centrum

Mensen

HILVERSUM - De vader van het gezin dat zaterdagavond was betrokken bij het dramatische ongeval op de A1 is inmiddels bij kennis. Het gaat om Hilversummer Luuc Jonker, tevens directeur van het Dudok Architectuur Centrum (DAC). 

Bij het ongeval van zaterdagavond raakten Jonker en zijn vrouw Roelien zwaargewond. Hun beide dochters hebben, net als de 19-jarige veroorzaker van de frontale botsing, het ongeluk niet overleefd. Zij waren 12 en 14 jaar en zaten in de eerste en derde klas op het Comenius College. 

Jonker en zijn vrouw liggen nog altijd in het ziekenhuis, aldus een woordvoerder van de familie. Hij is inmiddels bij kennis en weet dat zijn kinderen zijn overleden. Hoe het herstel verder verloopt, is nu nog niet te zeggen. Zijn vrouw is nog altijd niet bij kennis. 

Binnen het DAC is met verslagenheid kennisgenomen van het trieste nieuws. Irmgard van Koningsbruggen, voorzitter van het bestuur van het Dudok Architectuur Centrum: “Het is zo’n verschrikkelijke werkelijkheid. De zwaarte van het verdriet is nauwelijks te bevatten. Luuc, Roelien en hun beide dochters zijn voortdurend in onze gedachten.”

Medewerkers van het DAC komen vanmiddag bijeen om het nieuws te verwerken en elkaar te steunen. Burgemeester Gerhard van den Top, die maandagmorgen de school van de meiden bezocht en daar sprak met medewerkers, is ook bij die bijeenkomst aanwezig. 

Uit de krant