Afbeelding
Foto: AT Scholen

Sint en ecopieten reiken eco-schools certificaat uit op de KinderCampus

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Sinterklaas kwam, samen met eco-pieten en wethouder Arno Scheepers, op de KinderCampus in Hilversum donderdag met een wel heel speciaal cadeau. De basisschool kreeg als eerste school in Hilversum de groene vlag uitgereikt.

Twee leerlingen van het zogenaamde eco team vertelden aan de sint over het eco-team en wat de school heeft gedaan om de groene vlag te krijgen. Hiermee is de KinderCampus officieel erkend als eco-school. Een internationaal keurmerk en uniek in het Gooi. “Jullie hebben ervoor gezorgd dat Hilversum weer een beetje meer groener en duurzamer is geworden, houd dat vol”, aldus Scheepers.   

Eco-Schools is hét wereldwijde keurmerk om leerlingen e stimuleren tot duurzaam denken en doen. Wereldwijd doen er bijna 20 miljoen leerlingen in 68 landen mee. Met Eco-Schools verduurzamen de leerlingen de school van binnenuit. 

Enkele initiatieven op de KinderCampus zijn: het monitoren van de energiehuishouding in de school en erover communiceren, zoveel mogelijk met de fiets naar school en excursies in de buurt zoeken die met de fiets te bereiken zijn. 

Daarnaast heeft de school zonnepanelen, verzorgen de leerlingen buurttuinen (UrbanFarming035), scheiden zij afval en doen zij meemet programma’s als groene Voetstappen en Dag van de Duurzaamheid. Ook is er thema-onderwijs over bijvoorbeeld afval, samenwerking met partners op het gebied van natuur en milieu zoals de NME voor bv gastlessen en nog veel meer. Met behulp van zeven stappen werken de leerlingen toe naar het internationale keurmerk voor duurzame scholen.   

Uit de krant