Afbeelding
Foto: Hilverzorg

Stormloop bij De Egelantier: overgebleven boosters voor omwonenden

Coronavirus

HILVERSUM - Bewoners en medewerkers van Hilverzorg hebben de voorbije dagen hun boostervaccinatie gekregen. Na afloop waren er nog best wat vaccins over. Bij De Egelantier konden daarom familieleden van medewerkers en buurtbewoners hun booster halen

Direct liep het donderdagmiddag storm bij het woondienstencentrum in Hilversum-Zuid, aldus Hilverzorg. Binnen korte tijd stond er een wachtrij stond voor de deur. Het vaccineren verliep snel, door het goed op elkaar ingespeelde team, waarna vele mensen dankbaar en opgelucht weer naar buiten liepen. Uiteindelijk hebben donderdagmiddag 630 mensen hun boostervaccinatie bij HilverZorg gehaald.

Jasmijn de Jonge en Britt Slots, coördinatoren voor de boostervaccinatie van HilverZorg, geven aan dat het een geslaagde dag was. “Onze medewerkers en artsen hebben zich de hele dag ingezet om iedereen die dat wilde een booster te geven. Deze waren door de Leeuwen apotheek voor ons klaargemaakt. Er hing een goede sfeer en het vaccineren verliep soepel. Veel mensen waren blij en opgelucht dat zij de booster hadden ontvangen. Er was zelfs een omliggende bewoner die chocolade kwam uitdelen aan het team.”

De omwonenden die zich lieten prikken, hebben aangeven op een formulier dat de gegevens uitgewisseld mogen worden met het RIVM. De afdeling kwaliteit van Hilverzorg registreert de vaccinatie bij het RIVM. Binnen circa een week kunnen de mensen via de corona check app hun nieuwe vaccinatiebewijs ophalen.

HilverZorg heeft de voorgaande keren ook al zelf haar bewoners en personeel gevaccineerd. Hiermee ondersteunt de zorgorganisatie de GGD en de huisartsen, die dit zeer waarderen. De bewoners van Hilverzorg (zowel degenen met behandeling als degenen die onder de huisartsen vallen) zijn de afgelopen weken al gevaccineerd met de booster.


Uit de krant