Afbeelding
Foto: © Bob Awick

Erehaag bij RC Rugby ‘t Gooi voor oud-speler Joey Buskens

Familieberichten

NAARDEN - Rugbyclub ‘t Gooi heeft vrijdag afscheid genomen van de begin deze maand overleden Joey Buskens (20). Spelers - veelal in clubtenue -, (bestuurs)leden en andere belangstellenden vormden een erehaag bij de club. 

Buskens is in de middag begraven in Hilversum. Voorafgaand aan die plechtigheid was er een ceremonie bij zijn oude club de Bulldogs in Almere. Vervolgens reed de rouwstoet langs zijn Gooise club. Afgelopen zaterdag werd al stilgestaan bij het overlijden van de oud-spelers van ‘t Gooi door een minuut stilte in acht te nemen bij alle wedstrijden. 

Het 20-jarige rugbytalent kwam op 7 april bij een auto-ongeluk in Frankrijk om het leven. De oud-inwoner van Hilversum en Kortenhoef, in het verleden actief bij Rugby Club ’t Gooi (Naarden), verhuisde enkele jaren terug vanwege het rugby naar dat land.

Het ongeluk gebeurde op de snelweg bij het Zuid-Franse Albi. Naast Buskens kwam er een Fransman om het leven. Drie anderen raakten gewond. De Nederlandse rugbybond reageerde eerder verslagen op het nieuws. “Rugby Nederland wenst zijn familie, geliefde, (rugby)vrienden, teamgenoten en staf heel veel sterkte met dit immense verlies.”

Buskens startte als jeugdspeler bij Rugby Club Bulldogs (Almere) en kwam later uit voor Rugby Club ’t Gooi (Naarden). Vanuit hier maakte hij de stap naar Frankrijk; hij speelde twee seizoenen bij Stade Aurillacois en het huidige seizoen bij Sporting Club Albigeois. Ook kwam hij uit voor het Nederlands Herenteam U20 dat afgelopen najaar het Europees kampioenschap wist te winnen. 

Uit de krant