Afbeelding
Foto: GNR

Flip gids: op ontdekking gaan en nog meer beleven in Speelbos ‘t Laer

Natuur & Milieu

HILVERSUM - Speelbos ’t Laer is al elf jaar een groot succes bij jonge kinderen. Hier kunnen ze naar hartenlust de natuur beleven. Voor iedereen die dol is op het Speelbos is er nu wat nieuws: Flips gids voor Speelbos ‘t Laer. Met hulp van deze gids worden de kinderen uitgedaagd om zelf op ontdekking te gaan en nog meer te beleven.

De gids speciaal gericht op kinderen tussen 6 en 8 jaar en is vormgegeven met creatieve illustraties van Juultje Putman. Het taalgebruik is op hun leesvaardigheden afgestemd zodat zij zelf aan de slag kunnen. Dit is uitermate geschikt voor gezinnen die het speelbos bezoeken, maar ook zeer bruikbaar voor groepen kinderen van een buitenschoolse opvang (bso) en schoolklassen. Voor leerkrachten is een speciale lesbrief beschikbaar om er een volledige educatieve activiteit van te maken met kop en staart, passende bij de leerdoelen.

Het GNR wil op deze manier ervoor zorgen dat ieder kind kennis kan maken met de Gooise natuur in en rond het speelbos. “We zien dat kinderen een steeds grotere afstand tot de natuur krijgen”, aldus coördinator educatie Anoeska van de Moosdijk van het GNR. “Ook wij als natuurbeschermingsorganisatie vinden die ontwikkeling zorgelijk. Want we weten allemaal dat natuurervaringen en de verbintenis met de natuur, je voor de rest van het leven vormt. Door nu het zaadje te planten met mooie ervaringen in de natuur, hopen we de natuurbeschermers van de toekomst te kweken.”

Met Speelbos ’t Laer krijgen scholen, kinderopvang en gezinnen de kans om op een toegankelijke manier vaker de natuur in te gaan. Door Flips gids worden zij uitgedaagd om verschillende activiteiten en plekken verder te ontdekken en daarbij al hun zintuigen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan blotenvoetenplekken, omgekeerd verstoppertje, beestjes zoeken of een liedje spelen op de bomentingel.


Uit de krant