Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Citybioscoop gaat tegen de vlakte

Buurt / wijk

HILVERSUM - Nog enkele maanden staat het oude bioscooppand aan de Herenstraat er. Dan gaat de sloophamer door het iconische gebouw. Daarmee verdwijnt een stuk Hilversumse bioscoopgeschiedenis. Op deze plek verrijst een nieuw gebouw met vijftien appartementen en een commerciële lint op de begane grond.

Eliza Vastgoed, dat even verderop op de Herenstraat is gevestigd, heeft de ontwikkeling van de oude City bioscoop overgenomen. Volgens de planning gaat het gebouw eind oktober/begin november tegen de vlakte. Casper Landweerd van deze ontwikkelde belegger verwacht dat de oplevering in het najaar van 2018 plaatsvindt.

Het project heet The City Appartments en verwijst nog naar de voormalige bioscoop. Er komen vijftien stadswoningen van het middeldure huursegment in, zo laat Landeweerd verder nog weten. Op de begane plek is ruimte voor winkels of horeca. Wat daar komt, is nu nog niet duidelijk.

Per 1 oktober moet de huidige huurder het pand hebben verlaten. Sinds begin 2015, nadat de City niet meer in gebruik was vanwege de komst van de nieuwe bioscoop op het marktterrein, is dit het onderkomen van ATP Studios en het Scenecs filmfestival. Directeur Arya Tariverdi is nu druk op zoek naar een nieuw onderkomen. Die zoektocht is vooralsnog niet geslaagd.

Uit de krant