Afbeelding
Foto: Christian Pfeiffer

Namaakgoederen, producten voor hennepteelt, medicatie en spookvoertuig gevonden bij controle van opslaglocaties

Politie & Justitie

HILVERSUM - Bij controles binnen verschillende opslaglocaties  zijn onder andere namaakgoederen, producten voor hennepteelt, medicatie, een spookvoertuig en diverse goederen die gebruikt worden voor inbraken aangetroffen. Ook is er één man aangehouden.

De integrale controle werd donderdag overdag uitgevoerd door het Bestuurlijk Interventie Team (BIT) Gooi en Vechtstreek in opdracht van de gemeente Hilversum, samen met de politie en douane. Hierbij zijn vijftien opslagboxen geopend. 

Tijdens de controle zijn getrainde honden gebruikt voor opsporing van gevaarlijke stoffen en vuurwerk. Met behulp van de honden zijn verdachte boxen gemarkeerd en die zijn vervolgens onderworpen aan een nadere inspectie. De volgende strafbare feiten werden aangetroffen: namaakgoederen, producten voor professionele hennepteelt, medicatie, een spookvoertuig en diverse goederen die gebruikt kunnen worden voor inbraken. 

Daarnaast heeft de politie één persoon gecontroleerd die tijdens de controle probeerde in zijn opslagbox te komen. In zijn auto vond de politie vervolgens verschillende soorten harddrugs, daarnaast had de man een grote hoeveelheid contant geld bij zich. De man is aangehouden en alle gevonden goederen zijn in beslag genomen. 

De politie doet verder onderzoek naar de strafbare feiten. “We zien door heel Nederland dat opslaglocaties worden gebruikt voor illegale activiteiten of opslag van gevaarlijke voorwerpen of stoffen”, licht burgemeester Gerhard van den Top toe. “Daarom hebben we besloten dit ook in Hilversum te onderzoeken. En met resultaat. Daarom zijn dergelijke, integrale controles en de gezamenlijke aanpak van groot belang. Hiermee dringen we illegale en ongewenste activiteiten terug, zodat we de veiligheid van andere huurders, bezoekers en van de omgeving kunnen waarborgen.”

Bestuurlijk Interventie Team
Sinds 2022 bundelen alle Gooise gemeenten hun krachten in een gezamenlijk Bestuurlijk Interventieteam (BIT), waarmee zij hun slagkracht en expertise denken te vergroten in de strijd tegen ondermijnende activiteiten. Op deze manier werken zij gezamenlijk aan het verder verbeteren van de veiligheid in de regio. 

Uit de krant