Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Jessica Witkamp

Voor bedreiging richting Media Park opgepakte Hilversummer verblijft in gesloten setting

Politie & Justitie

HILVERSUM - De 48-jarige Hilversummer die woensdag werd opgepakt vanwege een bedreiging tot het Media Park, verblijft momenteel vanwege gezondheidsredenen in een gesloten setting. Het is nog niet duidelijk of het Openbaar Ministerie (OM) de man gaat vervolgen. 

Dat zegt een woordvoerder van het OM. Het onderzoek is nog in volle gang. De Hilversummer is na zijn aanhouding nog niet voor de rechter-commissaris verschenen. “Gezien de gezondheidstoestand van de verdachte hebben we besloten de crisisdienst in te schakelen en is vervolgens besloten de man op te nemen in een gesloten setting”, aldus de woordvoerder. “We nemen op een later moment een vervolgbeslissing.”

De man wordt verdacht van bedreiging. Vorige week maandag was de politie massaal aanwezig op het Media Park vanwege een ‘mogelijk verdachte situatie’. Medewerkers op het Media Park kregen het advies om binnen te blijven. Twee dagen later meldde de politie dat die woensdagmorgen de Hilversummer was opgepakt vanwege het uiten van een bedreiging met betrekking tot het Media Park. 

Uit de krant