Afbeelding
Foto: Politie

Man waarschijnlijk voorgoed blind na mishandeling in bos in Hilversum

Politie & Justitie

HILVERSUM - Een 59-jarige man is zeer waarschijnlijk voorgoed blind nadat hij woensdag 13 maart zwaar is mishandeld in het bos van de Westerheide, vlakbij de Graaf Wichmanstraat in Hilversum. De verdachte zou mogelijk in een tent hebben gebivakkeerd, meldt de politie vrijdag.

Die bewuste woensdagmorgen rond 8.15 uur liep een man samen met zijn hond het bos in. Na ongeveer dertig meter was er een pad om linksaf te slaan. De man liep dit pad in, waar na ongeveer zestig meter een omgevallen boom op het pad lag. Naast de omgevallen boomstam stond een zilvergrijze koepeltent met veel troep er omheen. Er ontstond een discussie tussen de man met zijn hond en de vermoedelijke tenteigenaar. 

Deze discussie mondde uit tot zware mishandeling. Het slachtoffer werd meerdere malen ernstig verwond aan zijn hoofd. Hij probeerde zich te verdedigen en wist op een gegeven moment de verdachte van zich af te krijgen. Het slachtoffer bloedde ernstig uit zijn oog en ging onder begeleiding van zijn eigen hond naar huis. 

Vanuit huis is de man, samen met zijn vrouw, richting het ziekenhuis gegaan. Daar bleek de situatie dreigend te zijn voor de man en werd hij direct aan zijn oog geopereerd. Het slachtoffer is zeer waarschijnlijk voorgoed blind en de vraag is nog maar of hij zijn oogbol behoudt.

Duidelijk signalement verdachte
Het slachtoffer wist de politie een goed signalement te geven van de dader. Die zou dus verblijven in een zilver/grijs kleurige koepeltent en zou het volgende signalement hebben: man, ongeveer 1,90 meter lang en tussen de 35 en 40 jaar oud. Hij sprak Duits, had bruin haar, droeg een lichtblauwe jas en slippers. Er stond een bakfiets onder een zeiltje naast de tent. De bakfiets had een klein voorwiel met een hoge velg.

Uit de krant