Aafke Vreugdenhil.
Aafke Vreugdenhil. Foto: ChristenUnie Hilversum

Aafke Vreugdenhil lijsttrekker ChristenUnie

Politiek

HILVERSUM - ChristenUnie-raadslid Aafke Vreugdenhil gaat de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in als lijsttrekker van haar partij. De voordracht van haar bestuur komt nadat fractievoorzitter Jan de Wit recent aangaf te zullen stoppen als raadslid.

Echt verrassend is de keuze voor Vreugdenhil dus niet. Zij is sinds 2014 actief als raadslid en heeft zich de afgelopen jaren sterk gemaakt op thema's als ondersteuning voor jonge ouders en slachtoffers van gedwongen prostitutie.

Voor de komende jaren moet de partij zich volgens haar inzetten voor maatregelen die inwoners in moeilijke omstandigheden de helpende hand bieden, en daarin eigen verantwoordelijkheid stimuleren. "Elk mens is van betekenis", aldus Vreugdenhil.

De politicus is verder werkzaam als trainer, coach en mediator. Ze is actief binnen het 'Armoedeplatform' en in haar kerkelijke gemeente 'De Verbinding'. Vreugdenhil is getrouwd en heeft vijf volwassen kinderen.

Inmiddels is al een aantal Hilversumse lijsttrekkers bekend. Wimar Jaeger staat op 1 bij D66, Karin Walters bij Hart voor Hilversum en Jan Kastje bij GroenLinks.

Uit de krant