Afbeelding
Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Vertegenwoordigers van verschillende organisaties bijeen tijdens iftar Broodje Noord: ‘We moeten samen verder’

Religie

HILVERSUM - Een bijzonder en vooral ook gezellig samenzijn bij Broodje Noord op station Hilversum Media Park. Daar zaten maandagavond zo’n dertig mensen - van verschillende komaf - aan tafel voor een iftar. 

Aan de langgerekte tafel voor de horecazaak tijdens deze gezamenlijke maaltijd, die rond 20.30 uur begint, zitten onder meer oud-burgemeester Pieter Broertjes, wethouder Arno Scheepers, andere vertegenwoordigers van de gemeente, vertegenwoordigers van de Mevlana Moskee en ook pastoor Jules Dresmé van de Sint Vituskerk. Op het menu staan als voorafje Linzensoep, als hoofdgerecht meerdere soorten vlees met patat en salade en als toetje Turkse thee met baklava. 

De bijeenkomst, dik 24 uur voor het einde van de ramadan, is een initiatief van vader en zoon (en compagnons) Yusuf en Ozcan Alici. “Iedereen bij elkaar, niet apart”, zegt Yusuf daarover. “We moeten samen verder.” Daar is Ozcan het volledig mee eens. “Het gaat om verbroedering.” 

Beiden geven aan dat zij de ramadanmaand zonder problemen hebben doorlopen, ondanks dat vorige week de klok een uur naar voren werd geschoven en de zon dus ineens een uur later onderging. “In de zomer is het met die lange dagen veel lastiger, nu maakt dat ene uurtje langer niet zo veel meer uit.”

(Tekst gaat verder onder de foto)


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Ook aan tafel zit de nieuwe wijkagent van Hilversum-Noord Yvonne Lagerweij. Zij geniet net als alle anderen van het lekkere eten. “En het is belangrijk dat je als wijkagent je gezicht laat zien en werkt aan je netwerk”, zegt zij, “daar is dit onderdeel van. En natuurlijk zijn er problemen in deze wijk, maar dit is vooral een hele mooie wijk. De mensen staan goed met elkaar in verbinding. En dan zijn ook dit soort dingen belangrijk: met elkaar aan tafel zitten en in gesprek gaan.”


© Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant