Arno Scheepers (links) en Dick Slootbeek hopen dat alle vernieuwingen van de City Run leiden tot een groei van het aantal deelnemers.
Arno Scheepers (links) en Dick Slootbeek hopen dat alle vernieuwingen van de City Run leiden tot een groei van het aantal deelnemers. Foto: Bastiaan Miché

'City Run moet onderscheidend blijven'

Sport

HILVERSUM De stofdoek is behoorlijk over de Hilversum City Run heen gegaan. Veel veranderingen staan op stapel voor de editie van 2018, omdat het hardloopevenement toe is aan vernieuwing. Het aantal deelnemers moet weer gaan groeien naar de 10.000 die in 2014 aan de start verschenen.

De keuze is reuze in hardloopland. Wie een wedstrijd wil lopen kan elk weekeinde in meerdere plaatsen terecht voor een 5- of 10-kilometerloop of zelfs een halve of een hele marathon. Van belang is het dan dat je je als evenement kunt onderscheiden van de rest. Die slag meent de organisatie van de City Run nu te hebben gemaakt.

Goed merk
"Met de City Run hebben we een goed merk", stelt Arno Scheepers. Hij volgde in mei Jacques van Rooijen op als voorzitter van de Stichting Atletiekevenementen Hilversum (StAH). "Je ziet dat er veel aanbod is qua wedstrijden en dan is het belangrijk dat je onderscheidend blijft. Ook omdat je ziet dat het aantal deelnemers de laatste jaren op alle onderdelen - op de familyrun na - terugloopt", meldt Dick Slootbeek, directeur Hilversum City Run.

Groei
Het stichtingsbestuur en de organisatie hebben de zaak flink opgeschud. "Ons doel is groei. We willen weer naar die 10.000 lopers en op de lange termijn willen we daar overheen", voegen beide heren toe.

10 Engelse mijl
Niet alleen vinden nu alle onderdelen op zondag plaats (zie voorpagina), maar er is ook gekeken naar de afstanden. Daar is nu iets nieuws aan toegevoegd. Tijdens de vijftiende editie staat ook de tien Engelse mijl op het programma. Meest bekende wedstrijd over 16,1 kilometer is de Dam tot Damloop.

Wedstrijdloop
Maar verder wordt de Engelse mijl vrij weinig gelopen. Deze afstand is bedoeld voor wedstrijd- en prestatielopers. De 10 kilometer wegwedstrijd vervalt in 2018. Met deze nieuwe afstand komt de City Run de loper tegemoet die graag wat meer meters wil afleggen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant