Afbeelding
Foto: Politie

Drie mensen, waaronder twee kinderen uit Hilversum, omgekomen bij ongeval op A1

Politie & justitie

HILVERSUM - Bij een ernstig ongeval op de A1 zijn zaterdagavond drie mensen, waaronder twee kinderen uit Hilversum van 12 en 14 jaar, om het leven gekomen. Hun ouders raakten zwaargewond. Hun toestand is zorgelijk, meldt de politie. 

Omstreeks 22.08 uur kreeg de politiemeldkamer meerdere meldingen van een zeer ernstig ongeval op de A1, nabij knooppunt Hoevelaken in Amersfoort. De bestuurder van een personenauto was frontaal op een tegemoetkomende personenauto, met daarin het Hilversumse gezin, gebotst. 

De ouders raakten zwaargewond, de kinderen overleden. Ook de veroorzaker van het ongeval, een 19-jarige automobilist uit Roemenië en vermoedelijk een spookrijder, overleed later in het ziekenhuis.

Hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Zo verleenden twee mobiele medische teams de eerste noodzakelijke hulp. Ook omstanders die ter plaatse waren, boden hulp. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten. 

De politie stelt een nader onderzoek naar de omstandigheden van het ongeval. Slachtofferhulp Nederland is ingeschakeld om ondersteuning te geven aan direct betrokkenen en mogelijke getuigen en omstanders van het ongeval. 

Uit de krant