Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché

Verdacht pakketje aangetroffen voor AKN-gebouw

Politie

HILVERSUM - Voor het M-gebouw aan de 's-Gravelandseweg, beter bekend als het AKN-gebouw, heeft de recherche woensdag een verdacht pakketje aangetroffen. Een groot deel van de omgeving werd na de vondst afgezet.

Rond het pakketje werd, onder meer door bomexperts, lang onderzoek gedaan. 

Het personeel binnen in het gebouw, waar onder meer KRO-NCRV en de studio's van NPO Radio 2 en NPO Radio 5 gevestigd zitten, hoefde niet te worden geëvacueerd. Wel mocht het personeel lang niet naar binnen of buiten.

Dreigbrief gericht aan 'alle medewerkers van KRO-NCRV'
Om wat voor pakketje het precies gaat, kan de politie niet zeggen. "Maar we hebben alle redenen om het pakketje als 'verdacht' te bestempelen", zo zegt een woordvoerder van de politie.

Een anonieme bron binnen de omroep vertelt aan De Gooi en Eembode dat er ook een brief bezorgd is op de redactie, gericht aan 'alle medewerkers van KRO-NCRV'. Op de achterkant van de envelop zouden de woorden 'Let op: dit is een bedreiging' staan. Er zou ook een wat kinderlijke sticker op de envelop zitten. Wat er verder in de brief staat is nog niet bekend, medewerkers hebben de envelop niet open gemaakt. 

Na twee uur kon de afzetting worden opgeheven. Het pakketje bleek geen gevaarlijke inhoud te bevatten. Wel wordt nog onderzoek gedaan naar de herkomst van het pakket. 
 

Uit de krant