Afbeelding
Foto: Amrâth Hotel Lapershoek

Bijzonder beeld van tienermeisje Flavia in Hotel Lapershoek Hilversum plotseling verdwenen

Politie

HILVERSUM - Medewerkers van Amrâth Hotel Lapershoek staat voor een raadsel. Het beeld van keramiek van een schuchter tienermeisje is namelijk al enige tijd zoek. Voor de persoon die deze Flavia opspoort, ligt daarom nu 250 euro klaar. 

Het beeld stond pakweg een jaar in het restaurant van het hotel aan de Utrechtseweg en wordt al sinds eind september gemist, vertelt woordvoerder Caroline Bosman. In eerste instantie wilde men de zaak intern oplossen. Nu dat niks heeft opgeleverd, is het tijd om de media op te zoeken. 

Ook is er aangifte gedaan bij de Hilversumse politie. “Het beeld is plots verdwenen, zonder enig spoor achter te laten, onopgemerkt door het personeel”, vertelt zij. “Merkwaardig omdat ze door de hoogte van 130 centimeter en ook door het gewicht van de keramiek niet gemakkelijk is op te tillen.”

10.000 euro
Flavia is gemaakt door de bekende Argentijnse beeldhouwster Flavia Robalo. Het beeld was oorspronkelijk 10.000 euro waard, maar is veel handelswaarde verloren door eerdere ‘avonturen’, aldus Bosman. “Ooit heeft een dronken hotelgast, na een concert van Guus Meeuwis, een tikkeltje te wild met haar rondgedanst; toen zijn haar beide benen jammerlijk afgebroken. Deze breuk is bijna onzichtbaar hersteld door kunstenaar Arvid Henkes; maar dit beperkt toch wel de huidige handelswaarde. Het beeld heeft dus vooral artistieke en emotionele waarde en wordt door de eigenaar en de gasten node gemist.”

Amrâth Hotel Lapershoek loont daarom een beloning uit van 250 aan degene die haar opspoort. Bosman: “Het zou fijn zijn als ze weer voor de kerstdagen terug is op haar warme plekje in het restaurant van Amrâth Hotel Lapershoek.”

Uit de krant