De bloemen, het hart en de brief.
De bloemen, het hart en de brief. Foto: Gooi en Eembode

Na steekincident opgepakte Hilversummer (17) langer vast

Politie

HILVERSUM - De 17-jarige Hilversummer die zondagavond werd opgepakt na een steekincident in een woning aan de Laanstraat blijft voorlopig vastzitten. De rechter-commissaris bepaalde woensdag dat hij veertien dagen langer in bewaring blijft.

Dat meldt een woordvoerder van de Rechtbank Midden-Nederland. Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie voegt toe dat de jongen wordt verdacht van poging moord/doodslag. Verder doen beide partijen geen uitspraken over deze trieste zaak. 

De jongen werd zondagavond opgepakt nadat er in de woning een steekincident had plaatsgevonden. Daarbij overleed een vrouw. Hulpdiensten probeerden nog het slachtoffer te reanimeren, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer overleed te plekke aan haar verwondingen. 

De verdachte en het slachtoffer zijn bewoner van de woning aan de Laanstraat. “Het gaat om een incident in de relationele sfeer en daarom is er terughoudendheid in het delen van informatie”, aldus de politie. 

Inmiddels hebben meerdere mensen bloemen gelegd voor de woning waar het drama plaatsvond. Ook zijn er waxinelichtjes in de vorm van een hart geplaatst. Indrukwekkend is de brief die daarbij is gelegd. Daarop staat: ‘Jij moeder, jij vriendin, jij kanjer. Altijd jezelf wegcijferen voor je kinderen om hen maar op een mooie springplank te zetten om dit leven goed in te gaan. Jij mooie lieve, ondeugende schat. De Laanstraat zal nooit meer hetzelfde zijn.’

Uit de krant