Afbeelding

Verdachte steekpartij in centrum van Hilversum blijft in cel

Politie

HILVERSUM- De 37-jarige man die vrijdagavond in het centrum van Hilversum werd opgepakt na een gewelddadige overval op een 17-jarige vrouw, blijft sowieso nog twee weken in de cel. Dat heeft de rechter-commissaris maandag bepaald.

Het incident vond vrijdag rond 18.40 uur plaats bij bij het verkeerslicht aan de Brinkweg, nabij de parkeergarage Gooische Brink. Hier stond de jonge Hilversumse met de fiets te wachten toen zij volkomen onverwacht door de man met een mes in haar schouder werd gestoken. De man wist daarbij een tas van de vrouw buit te maken. 

Twee omstanders gingen direct achter de man aan en wisten hem te overmeesteren. “Een actie die niet geheel zonder gevaar was, maar die mede door hun direct handelen leidde tot de aanhouding van de verdachte, zonder dat daarbij anderen gewond raakten”, aldus de politie. 

Het meisje raakte lichtgewond en was ondanks dat zij enorm was geschrokken aanspreekbaar. Zij werd behandeld aan een lichte verwonding aan haar schouder. De verdachte (37) die was aangehouden, werd overgebracht naar een politiebureau. De man maakte volgens de politie een afwezige indruk.

Uit de krant