Afbeelding

Haastige bestuurster laat aangereden meisjes achter op straat

Politie

HILVERSUM - Twee meisjes uit Baarn zijn dinsdag lichtgewond geraakt, nadat zij zijn aangereden. Een nog onbekende automobiliste knalde op de Jacob van Heemskerkstraat op het duo, dat op een scooter reed.

Het ongeval vond plaats rond 14.50 uur. De meisjes, zestien en zeventien jaar oud, sloegen vanaf de Willem Barentszweg de Jacob van Heemskerkstraat in. Vanuit tegenovergestelde richting kwam een auto aan. De bestuurster van de scooter verminderde vaart, omdat de wagen behoorlijk hard aan kwam rijden. Een botsing kon niet worden voorkomen.

Haast
Door de klap vielen de jonge inwoners van Baarn van de scooter. De auto stopte vervolgens. Een vrouw stapte uit, vroeg of het goed ging met de slachtoffers en zei vervolgens dat ze haast had, waarna ze weer instapte en wegreed. Zij vervolgde haar weg in de richting van de Van Riebeeckweg.

Beduusd
Volgens de politie bleven de slachtoffers beduusd achter. De bestuurster had geen identiteitsgegevens achtergelaten. De meisjes raakten lichtgewond en de scooter is beschadigd.

Goudkleurig
De politie is op zoek naar de 'doorrijdster'. Volgens het signalement gaat het om een blanke vrouw met blond/bruin haar van rond de dertig jaar. Ze reed in een middelgrote, goudkleurige auto. 

Uit de krant