Charlie Aptroot.
Charlie Aptroot. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Waarnemend burgemeester Aptroot van Wijdemeren stopt per 31 maart

Politiek

WIJDEMEREN - De gemeente Wijdemeren heeft vanaf 1 april weer een nieuwe waarnemend burgemeester. De huidige waarnemend burgemeester, Charlie Aptroot, stopt namelijk per 31 maart. Dat meldt de provincie Noord-Holland. 

Door de ziekte van burgemeester Crys Larson van Wijdemeren neemt Charlie Aptroot, op verzoek van de commissaris van de Koning Arthur van Dijk, sinds 16 oktober 2023 het burgemeesterschap van de gemeente Wijdemeren waar. 

Bij aanvang van de waarneming gaf hij aan deze opdracht slechts voor een beperkte periode te aanvaarden. Om die reden zal Aptroot per 31 maart zijn opdracht als waarnemend burgemeester van Wijdemeren afronden en zijn benoeming daarmee aflopen.

Het herstel van burgemeester Crys Larson laat langer op zich wachten. “Er zal dan ook op afzienbare termijn in een nieuwe waarnemend burgemeester voor Wijdemeren worden voorzien”, aldus de provincie in een persbericht. “De commissaris van de Koning Arthur van Dijk zal hierover in maart met de fractievoorzitters in overleg gaan met de verwachting dat er per 1 april een nieuwe waarnemend burgemeester benoemd kan worden.”

Uit de krant