Burgemeester Gerhard van den Top.
Burgemeester Gerhard van den Top. Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Burgemeester en oud-burgemeester te gast in eerste aflevering ‘Hier Hilversum’

Politiek

HILVERSUM - Burgemeester Gerhard van den Top en oud-burgemeester Pieter Broertjes zijn dinsdagavond 26 maart te gast in de eerste aflevering van ‘Hier Hilversum’, het politiek café van PvdA en GroenLinks in Hilversum.

De burgervaders gaan daar in gesprek met presentator Aldith Hunkar over het vak van burgemeester, over de viering van Hilversum 600 en over actuele zaken zoals de gesprekken met Wijdemeren over een mogelijke fusie. Na de pauze is Kamerlid Mariëtte Patijn (PvdA/GroenLinks) te gast en wordt aandacht besteed aan een actueel onderwerp.

De twee partijen hopen met ‘Hier Hilversum’ de lokale politiek dichter bij de burgers van Hilversum te brengen. Daarnaast moet ‘Hier Hilversum’ zowel voor de gasten als voor het publiek gewoon een leuke avond zijn. “Het gaat over serieuze zaken, maar er mag gelachen worden. Politiek is al zwaar genoeg”, aldus raadslid en mede-initiatiefnemer Joop Lahaise.

De eerste aflevering van Hier Hilversum is op dinsdagavond 26 maart, van 20.00 tot 22.30 uur in Theatercafé Muze, Groest 33 in Hilversum. De toegang is gratis.


Pieter Broertjes een paar dagen voor zijn afscheid als burgemeester van Hilversum.  Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant