Wethouder Wimar Jaeger bij de opening van The Things Network in februari 2016. Foto Bastiaan Miché
Wethouder Wimar Jaeger bij de opening van The Things Network in februari 2016. Foto Bastiaan Miché

'Lucht is geklaard, maar ben nu minder open'

Politiek

HILVERSUM - De clash met Leefbaar Hilversum heeft wethouder Wimar Jaeger terughoudender in zijn politieke optreden gemaakt. Zo zegt de D66-wethouder in een interview in het HilversumsNieuws. "Ik heb mijn onbevangenheid verloren."

De oppositiepartij vond dat Jaeger niet integer had gehandeld rondom de zaak van het Philipsterrein. Het leidde tot een stevige kwestie die maandenlang sleepte. Inmiddels is de lucht geklaard tussen Jaeger en Leefbaar, maar Jaeger zegt er wel door veranderd te zijn. "Het heeft ertoe geleid dat ik minder open ben. Ik krab nu eerst drie keer op mijn achterhoofd of ik wel iets ga zeggen. Dat past niet bij mij. Ik ben geneigd om te zeggen wat ik op mijn lever heb."

Dudokconcert
In het interview blikt Jaeger terug op het afgelopen jaar. Met kop en schouders springt donderdag 14 juli boven alles uit. De dag dat Hilversum gastheer was van het eerste Dudok in Concert.

"We hebben er heel veel energie ingestoken en het heeft heel veel energie gegeven", zegt Jaeger over het drukbezochte concert (5000 bezoekers) dat twee dagen later op landelijke televisie te zien was (bijna 1 miljoen kijkers) en de best denkbare promotie voor de mediastad opleverde.

"Ik heb ervaren dat mensen echt trots waren op dit evenement. Dat dit in hun gemeente kon. Dat heeft geleid tot veel bezoekersstromen én bijna veertig verzoeken zijn binnen van lokale amateurverenigingen om in 2017 mee te doen."

Lees het gehele interview in de digitale editie


Het Dudok-concert was voor wethouder Wimar Jaeger het hoogtepunt van 2016. Foto Bastiaan Miché

Uit de krant