Theater Achterom.
Theater Achterom. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Hilversum verwacht Theater Achterom dit jaar te verkopen

Politiek

HILVERSUM - Van de dertien gemeentelijke objecten die in 2017 op de verkooplijst stonden, zijn er zeven verkocht. Theater Achterom aan de Eemnesserweg stond ook op de lijst, maar is niet verkocht. Dat moet dit jaar gebeuren, verwacht wethouder Wimar Jaeger. De verkoopstrategie is vastgesteld.

De gemeente wil al enige tijd eigen vastgoed dat niet bijdraagt aan de gemeentelijke doelstellingen, verkopen. Jaarlijks staan er pakweg tien objecten op de verkooplijst. De zeven panden die afgelopen jaar zijn verkocht leverden netto ruim 1,7 miljoen euro op. Het doel was vijf ton. Daarmee is de financiële taakstelling ruimschoots gehaald, concludeert de wethouder.

Op de lijst van 2018 staan tien nieuwe objecten plus de zes van afgelopen jaar, waaronder dus Theater Achterom. Nieuwe panden op de lijst zijn onder meer het 'kappershuisje' (Rijksmonument) op de Larenseweg, het voormalige tolhuis aan de 's-Gravelandseweg 182 en het bloot eigendom aan de 2e Loswal. Dat laatste pand gaat worden verkocht voor 585.000 euro.

In de begroting is rekening gehouden met een verkoopresultaat van 750.000 euro, maar op basis van de (voorgenomen) verkopen verwacht Hilversum een hogere netto-opbrengst (1,35 miljoen euro) te kunnen realiseren, zes ton meer dus dan de vastgestelde begroting 2018.

Een exacte prognose over het verkoopresultaat afgeven acht Jaeger niet wenselijk, omdat deze informatie de onderhandelingspositie van de gemeente kan raken. "Verder is het aan de voorkant niet in te schatten wanneer alle objecten precies verkocht zullen worden en tegen welke prijs. We zien aan de tranche 2017 dat niet alle objecten ook daadwerkelijk zijn verkocht in 2017, terwijl we wel begonnen waren met het verkoopproces."

Uit de krant