Afbeelding
Foto: Tromp

Beginnen met roeien? Cornelis Tromp houdt open dag

Sport

HILVERSUM - Zelf in een bootje stappen en kijken of de roeisport bevalt? Roeivereniging Cornelis Tromp houdt op 1 april een open dag. De lente is een mooie tijd van het jaar om met roeien te beginnen.

Tijdens de open dag richt de Hilversumse vereniging zich op volwassenen én op jeugd en junioren van tussen de 10 en 18 jaar. Tijdens de coronatijd was er nauwelijks instroom van nieuwe leden, waardoor er op dit moment helemaal geen wachtlijst is. 

Een van de paradepaardjes van Tromp is de wedstrijdgroep, waaruit regelmatig grote talenten voortkomen. Zo werd onlangs tijdens de sportverkiezing van de gemeente Hilversum Floor van Ommeren, uitgeroepen tot talent van het jaar. Ze werd afgelopen zomer Nederlands kampioen in de meisjes dubbelvier onder 17 jaar. 

Maar ook voor volwassenen is Tromp een mooie, sportieve en gezellige vereniging. Tijdens de open dag kan iedereen zelf eens in een bootje stappen, of men de roeisport nu al beheerst of niet. Dat kan in een eenmansboot of in een boot voor vier personen. En ieder halfuur is er een ergometerwedstrijdje (op de roeimachine).

Natuurlijk is het ook leuk om te zien welke prachtige faciliteiten de roeivereniging heeft, zoals een moderne vloot met boten voor beginners en gevorderden, een trainingsruimte en een gezellige soos met een heerlijk terras. Het roeiwater, het Hilversums Kanaal en aangrenzend plassengebied, is geschikt voor iedereen. Overigens is roeien in veel gevallen ook voor mensen met een lichamelijke beperking een goede sport. 

De open dag is zaterdag 1 april van 13.00 tot 17.00 uur. Meer informatie staat op www.ctromp.nl.

Uit de krant