Afbeelding
Foto's: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Voetbalkampioenschap Hilversumse basisscholen mooie en sportieve strijd

Sport

HILVERSUM - Het Cruyff Court Davy Klaassen en het hoofdveld van Wasmeer waren woensdag het decor van De Streetwise Cup: het voetbalkampioenschap voor groep 7 en 8 van alle basisscholen in Hilversum. Bij elkaar 24 jongensteams van 15 scholen deden mee.

De organisatie was in handen van de de buurtsportcoaches van Bink kinderopvang en Jeugd- en jongerenwerk van Versa Welzijn, in samenwerking met de gemeente Hilversum. Bij dit grote voetbaltoernooi spelen de teams zes tegen zes en staan plezier in het spel, respect en gelijkheid centraal. 

Voorafgaand ondertekenden de aanvoerders van alle teams de respectvlag en opende wethouder Karin van Hunnik (Sport) het toernooi. De prijs voor de meest sportieve ploeg ging uiteindelijk naar De Wilge. 

De winnaar was woensdag echter de Lelyschool. Dit team zal Hilversum vertegenwoordigen bij de landelijke FC Straat Play-offs, waar zij het opnemen tegen de winnaars uit andere en plaatsen. En de Hilversumse meiden dan? Die zijn volgende week woensdag aan de beurt. 


Foto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Uit de krant