De Hilversum City Run vorig jaar.
De Hilversum City Run vorig jaar. Archieffoto: © Foto Miché / Bastiaan Miché

Ruim zesduizend lopers aan de start van Hilversum City Run; inschrijving sluit maandag

Sport

HILVERSUM - Ruim zesduizend hardlopers staan zondag 14 april in de startblokken voor de twintigste editie van de KiKa Hilversum City Run. Wie nog mee wil doen aan het hardloopevenement van Sportorganisatie Le Champion moet snel zijn, want de inschrijving sluit aanstaande maandag 1 april.

Met duizenden hardlopers van elk niveau en alle leeftijden is dit het grootste eendaagse sportevenement van het Gooi en omstreken. Deelnemers aan de tien kilometer komen tijdens de run ook over het Media Park. Hardlopers aan deze populaire afstand gaan het Media Park op bij de televisietoren en lopen vervolgens langs de gebouwen van onder andere de NOS, RTL en NPO. Nadat Beeld & Geluid is aangedaan, verlaten de hardlopers omroepland en gaat het parcours verder in de omliggende wijken en het centrum van Hilversum.

Alle afstanden gaan traditiegetrouw van start vanaf het Marktplein. Het glooiende parcours brengt alle deelnemers door het centrum en langs de pleinen van de binnenstad. De vele muzikale optredens onderweg moeten een extra boost geven richting de finish op het Marktplein, waar het publiek iedereen staat op te wachten.    

600 jaar Hilversum Walk
Om het 600-jarig bestaan van Hilversum te vieren, voegt de organisatie van de KiKa Hilversum City Run een uniek wandelevenement toe aan het programma. Wandelaars kunnen kiezen uit drie routes van 6, 11 en 19 kilometer. 

Alle afstanden gaan van start vanaf het Marktplein en lopen via het Mediapark door de groene omgeving van Hilversum. Inmiddels zijn de twee langste afstanden van 11 en 19 kilometer al uitverkocht. Voor de 6 kilometer zijn nog startbewijzen beschikbaar.

De inschrijving van de KiKa Hilversum City Run sluit na maandag 1 april of eerder als de deelnemerslimiet is bereikt. Inschrijven is mogelijk via www.kikahilversumcityrun.nl. Er is geen na-inschrijving op de dag van het evenement.

Uit de krant