Wethouder Karin van Hunnik
Wethouder Karin van Hunnik Foto: Larens Behoud

Hoofdrolspeler ontbreekt bij hoorzitting inkooptraject Jeugdzorg

Zorg

HILVERSUM De raadsleden uit de regio Gooi en Vechtstreek hoeven donderdag 17 januari bij de hoorzitting over de bovenregionale inkoop Jeugdbescherming en -reclassering niet te rekenen op uitleg van de verantwoordelijk portefeuillehouder.

De Larense wethouder Karin van Hunnik zegt niet aanwezig te zijn bij de hoorzitting in Hilversum over het mislukte inkooptraject. Drie grote aanbieders hebben zich namelijk teruggetrokken. De Gooise hoofdrolspeler laat verstek gaan de 17de.

Volgens de Larense gaat het om een Hilversumse aangelegenheid. Daardoor is haar collega Karin Walters het aanspreekpunt. Vanuit de Regio komt de feitelijke toelichting.

Voor deze hoorzitting zijn ook de raden van de gemeenten in de regio Gooi en Vechtstreek uitgenodigd. Er zullen vertegenwoordigers aanwezig zijn van de gemeenten Gooise Meren, Weesp, Huizen en Blaricum.

De gemeenteraden van Wijdemeren en Laren hebben laten weten dat er geen afvaardiging zal zijn. Daarnaast zijn uitgenodigd vertegenwoordigers van de Willem Schrikker groep, de Jeugd- en gezinbeschermers en het Leger des Heils.

Uit de krant