Juvat en de leerlingen gingen flink uit hun dak.
Juvat en de leerlingen gingen flink uit hun dak. Foto: Bastiaan Miché

Juvat trapt 'De Week voor de gezonde jeugd' af in Hilversum

Zorg

HILVERSUM - Feest op de Da Costaschool in Hilversum dinsdagmorgen. Daar verrichte de bekende danser en JOGG-ambassadeur Juvat Westendorp (Jongeren op gezond gewicht) de aftrap van 'De Week voor de gezonde jeugd'.

"Als gemeente Hilversum stimuleren wij jeugd om gezond te leven, maar kunnen dat niet alleen. Daarin spelen onder andere scholen een belangrijke rol", aldus de eveneens aanwezige wethouder Eric van der Want. Hilversum is sinds 2016 een JOGG gemeente.

De bekende danser Juvat kwam naar de Hilversumse basisschool voor de kick-off van de DrinkWater campagne. Die moet jongeren stimuleren om meer water te drinken. Water kan namelijk een uitstekend alternatief zijn voor pakjes drinken. "Het klinkt makkelijk om jongeren meer te laten bewegen en gezondere keuzes te laten maken, maar vaak is het niet zo simpel als het klinkt", aldus Van der Want. "Daarom vraagt De Week voor de gezonde jeugd aandacht voor een gezonde toekomst van jongeren. In deze week is het dus vooral een kwestie van doen. Jongeren drinken bijvoorbeeld water, spelen buiten en eten na het sporten een broodje gezond. Alles staat in het teken van het aanbieden van een gezonder alternatief."

Uit de krant