Afbeelding

Mevrouw Drost is 100, maar voelt zich nog 75

Algemeen

HILVERSUM - Elisabeth Drost-Karman uit Hilversum vierde op 16 september haar 100e verjaardag. Ouder dan 75 jaar ziet ze er niet uit en zo voelt ze zich ook, zegt ze in het HilversumsNieuws.

Wat is het geheim van haar hoge leeftijd? Ze denkt na en zegt: "Gezond leven, veel sporten en als je ouder wordt niet te veel meer doen. Ik eet alles, maar gevarieerd, gebruik geen medicijnen en heb vele jaren op korfbal en volksdansen gezeten. Toen dat niet zo goed meer ging heb ik tot drie jaar geleden aan 'Meer bewegen voor ouderen' meegedaan."

"Ik loop nu met een rollator en ik heb een rolstoel ter beschikking voor langere afstanden, maar ik voel mij prima. Mijn spieren worden door een fysiotherapeut gemasseerd om ze soepel te houden. Op verjaardagen drink ik gezellig een wijntje mee of ik neem een advocaatje. Vrienden zijn voor mij erg belangrijk. Maar ook mijn geloof, waar ik veel steun aan heb. Nu ik niet meer naar de kerk ga, luister ik wekelijks naar de kerkdienst op de kerktelefoon."

Elisabeth Drost heeft altijd in Hilversum gewoond. "Daar heb ik destijds ook mijn man ontmoet, via de sportclub. Hij voetbalde en ik deed aan korfbal. We kregen een dochter en inmiddels heb ik 3 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen, die mij allemaal regelmatig bezoeken. Helaas is mijn man al lange tijd geleden overleden."

Lees verder in het HilversumsNieuws

Uit de krant