Afbeelding

Burgemeester op pad door Anna's Hoeve met Hart voor Hilversum

Algemeen

HILVERSUM - Hart voor Hilversum (HvH) neemt burgemeester Pieter Broertjes vrijdag 6 maart mee op pad. Fractieleden en bewoners tonen hem dan de gevolgen van de HOV-busbaan voor Anna's Hoeve en de woonomgeving.

De burgervader heeft alle fracties gevraagd of hij een ochtend met hen mee mag. Op die uitnodiging gaat HvH in. De lokale partij, onder leiding van fractievoorzitter Léonie Sazias, gaat met de PvdA'er op stap in het Hilversumse natuurgebied en bij de Oosterengweg. Inwoners krijgen dan de kans duidelijk te maken wat in hun optiek de gevolgen zijn van de HOV-busbaan en het verleggen van de weg over Anna's Hoeve.

"Heel veel Hilversummers maken zich zorgen over de komst van de HOV-busbaan en over de aantasting van Anna's Hoeve. Hart voor Hilversum trekt al een aantal jaar met hen op. Ondanks onze stevige protesten heeft een meerderheid van de politiek ingestemd. Maar juist nu alle raadsbesluiten genomen zijn, is het goed om de burgemeester te informeren over wat het plan betekent voor de Hilversummers in de verschillende wijken", is de uitleg van Karin Walters, raadslid van HvH.

Op deze manier wil de partij Broertjes een concreet beeld geven van dit project. Tevens hopen zij aan de sociaaldemocraat mee te geven wat de aanleg van dit project betekent voor de buurtbewoners. "Misschien ziet de burgemeester mogelijkheden om concrete pijnpunten te verzachten bij de uitvoering. In ieder geval hebben de mensen de kans hun hart te luchten bij hun burgervader", vervolgt Walters.

Uit de krant