Afbeelding

Puur Smaeck beter op de kaart zetten

Algemeen

HILVERSUM - Restaurant Puur Smaeck beter op de Hilversumse kaart zetten: dat is waar Kees en Jannemieke Verhoeff aan werken. Ondanks landelijke aandacht op televisie van Herman den Blijker en 'Dames in de dop' blijkt de zaak nog lang niet zo bekend te zijn in de eigen gemeente.

Het doel is meer naar buiten te komen met Puur Smaeck, al zegt Kees Verhoeff er meteen achteraan dat het breder is dan dat. "Eigenlijk gaat dat op voor de hele Biersteeg", aldus de ondernemer. "Het is zo'n hartstikke leuk pleintje, maar de loop naar de Biersteeg zit er niet zo in."

Al sinds 2007 werken er mensen met een beperking in de zaak aan de Kampstraat 18-20. Zij werken overdag onder begeleiding van Bill-Lee Lam en Susanne Loew in de keuken en de bediening. Gezien de lengte van de periode en de media-aandacht die Puur Smaeck bijvoorbeeld trok in 2009 toen kok Herman den Blijker langskwam, doet vermoeden dat dit in Hilversum een bekend gegeven is. Dat is een misvatting stelt Verhoeff. Op het gebied van naamsbekendheid is er nog het nodige werk aan de winkel.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant